Litt om meg, og hvordan det startet…

 

Jeg heter Julie Gaudernack og bor i Son, 5 mil syd for Oslo. Jeg har holdt på med hester og hunder siden jeg var ung pike. Jeg, som så mange andre JRT-eiere, ble kjent med rasen via hestemiljøet. Det var blant hestebein og sagflis jeg oppdaget den ”lille hvite hunden” – Jack Russell Terrier, som senere skulle vise seg å bli ”den store kjærligheten”.


Julie på løpetur i skogen med Bellmann, Carmen, Milo og Dobermannen Baron.

 

Interessen min for hunder startet for alvor, da jeg fikk min egen som 15 åring. Siden den gangen har hunder vært en stor og viktig del av livet mitt. Gjennom årenes løp har jeg vært forvert for en labrador tispe som skulle bli blindehund, jobbet som hundefører i forsvaret, og vært den heldige eier av to dobermenn. Jeg har trent en del med hundene mine opp igjennom årene, hovedsakelig lydighet, sporsøk, trekk (på ski og sykkel), utstilling og noe agility. Hundene mine har alltid vært, og er fortsatt, en viktig del av livet mitt.


Mocca, Jippi og Bellmann.

 

Mitt første møte med rasen, Jack Russell Terrier, var med en uregistrert hannhund kalt Aladdin. Han var en ekte stalljack. Han sprang fritt rundt i stallen og jaget spurven, som stjal havre. Han var også en tyv når det gjaldt hestebørster. Aladdin logret alltid, og fulgte forventningsfullt med på alt jeg gjorde: ”Blir det noe action tro? - pinne, ball??” Utstrålingen til den lille spurvejegeren fasinerte meg, og etter kort tid var jeg solgt. Få måneder etter ankom ennå en JRT til stallen. Det var to måneder gamle Milo. Min aller første Jack Russell Terrier. Han var registrert i nkk, og ble i 2003 norsk utstillings champion, den første av sitt slag i Norge. Tittelen så jeg på som en bonus, for det var arbeidslysten, omgjengeligheten og det gode humøret hans som fasinerte meg.

 

Nuch Milo

 

I 2003 fikk jeg godkjent kennelnavnet ”Russellville” av Norsk Kennel Klub. Jeg hadde et ønske om å føre genene til Milo videre. Han hadde alle de egenskapene jeg så etter i en hund, i tillegg var han korthåret, noe jeg likte. I 2007 ble det første Russellville kullet født. Milo var bestefar til valpene. Det aller første utstillingsresultatet til en Russellville hund var BIS 2-valp, med 74 påmeldte hunder.


Russellville`s første utstillingsresultat: BIR-BIG-BIS2-valp.(Russellville's Applejack Amo)

 

Russellville`s Applejack Amo, 9 mnd.

 

Nå har det gått noen år siden jeg fikk Milo, og interessen for rasen er større enn noen gang. Etter Milo kom det ennå flere jacker i huset. Alle er fullverdige familiemedlemmer og er stort sett med meg over alt. Når de ikke er med meg på jobb er de med meg i stallen, til hesten min Elita. De elsker å være med dit, og særlig når de får være med på ridetur. De korte beina beveger seg som trommestikker, når Elita og jeg galopperer i skogen. Tempoet deres er imponerende og de ligger som regel hakk i hæl. De elsker å løpe fritt ved siden av Elita. Det kan virke som om de har ubegrenset med energi, for når vi kommer tilbake fra tur vil de leke med pinne eller med hverandre. Jackene mine er også med når jeg spenner på vogna, og kjører på tur. Da sitter de pent i setet ved siden av meg.


Mocca og Milo på kjøretur med Elita

 

Når hundene ikke er med i stallen, eller på jobb, går de løs i hagen min sammen med shettlandsponnien Bellmann. Av og til lurer jeg på om shettisen tror han er en hund der han ligger doven og utstrakt på plenen, eller om hundene tror de er en hest der de beiter side om side med Bellmann. Et underlig syn er det, men også et harmonisk. Det er et tydelig samspill mellom hestene og hundene mine, og at de trives i lag er det ingen tvil om!


Bellmann, Jippi og Mocca en varm sommerdag i Son.

 

Jack Russell er en intelligent og allsidig hund med få begrensninger. Den krever mye mosjon og mental stimuli, men til gjengjeld får du en kamerat for livet.


Russellville`s første kull, født 2007

 

Håper du vil trives på hjemmesiden min. Ta gjerne kontakt med meg per telefon eller mail om det er noe du lurer på. Jeg tar gjerne en uformell hundeprat med den som måtte ønske det.


 

Kontakt Julie Gaudernack, russellville@live.no, mob (0047)92406512